Over ons

Ontdek ons team van psychologen/psychotherapeuten. Wij hebben elk onze specialisaties en opleidingen, die je hieronder kan bekijken. Je vindt hier ook onze rechtstreekse contactgegevens. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Hélène Winandy (°1983)

Klinisch psycholoog (KU Leuven, 2007) en integratief psychotherapeut (Educatieve Academie Berchem, 2019). 

Erkenningsnummer: 832111409

“Ik zie graag mensen.”

Na 10 jaar intensief te werken als psycholoog-psychotherapeut, focus ik me nu graag op prenatale psychologische begeleidingen op jouw maat.

Doelgroep: zwangere vrouwen of koppels

Ben je zwanger of heb je een zwangerschapswens en wil je hierin graag psychologische ondersteuning?
Vind je verbinding belangrijk maar weet je niet hoe eraan te beginnen?
Kijk je misschien met angst naar de bevalling en schuif je je gevoelens hieromtrent wat voor je uit?
Verloopt je zwangerschap op zich wel ok, maar blijft je gevoel vaag?

Geen enkele vraag is overbodig. Stel ze. Praat erover. Je staat er niet alleen voor.
Zorgen voor jouw welzijn is zorgen voor het welzijn van jouw kind. Graag ga ik met jou/jullie op weg. 

Jij als zwangere vrouw of koppel met jullie toekomstige kindje staan centraal. Je kan rekenen op een mild, oprecht en onbevangen contact en een diepgaande interesse in jullie situatie.

Vanuit mijn achtergrond en ervaring als klinisch psycholoog en integratief psychotherapeut vertrek ik vanuit jouw uniek verhaal. Interventies en methodieken stem ik af op jouw (jullie) proces en behoeften.

De begeleidingen zijn individueel, voor jou als vrouw of als koppel 'in verwachting'. 

Stefanie Dionys (°1986)

Klinisch psycholoog (KU Leuven, 2010) en integratief psychotherapeut (Educatieve Academie Berchem, 2017).

Erkenningsnummer: 862113107
Visumnummer: 301287

Voor mij als psychologe is het belangrijk om het verhaal van de cliënt te begrijpen, samen te vertellen en het samen verder te schrijven.
Elke persoon is uniek in zijn verhaal en dit zorgt ervoor dat ik mijn werkwijze aanpas aan de individuele cliënt die voor me zit.

Je kan bij mij terecht zowel voor kleine obstakels of grote problemen die wat meer tijd vragen. Samen gaan we op zoek naar een manier om jouw verhaal terug op gang te krijgen.

In het verleden heb ik werkervaringen opgedaan als leerlingenbegeleider, begeleider van jongeren met diverse problematieken en jobcoach.
Ik volgde diverse kortdurende opleidingen en opleidingsdagen rond hoogbegaafdheid, autisme, leerstoornissen, ADHD, uitdagingen op de arbeidsmarkt en gedragsproblemen

Doelgroep:
Ik bied individuele therapie aan volwassenen, jongvolwassenen en jongeren (vanaf 16 jaar).

Aanwezig op zaterdagvoormiddag, maandag overdag, dinsdagavond. 

Mercedes De Weerdt (°1970)

Klinisch psycholoog (VUB, 2004), ACT- therapeut (ACT Academie, 2017), Relatie-, gezins- en systeemtherapeut (IPRR, 2022)

Erkenningsnummer: 702116293

Master in de criminologische wetenschappen (VUB, 2006)

In 2004 studeerde ik aan de Vrije Universiteit Brussel af als klinisch psycholoog. Daarnaast vervolledigde ik de 4-jarige therapie opleiding Relatie-, Gezins-, en Systeempsychotherapie aan Thomas More/IPRR. Ik volg geregeld bijkomende opleidingen en workshops zoals o.a.  de ACT-Opleiding bij ACT Academie Antwerpen (2017).

Als psycholoog vind ik relaties tussen mensen binnen een sociaal systeem (partnerrelatie, gezin, werk, school), zeer boeiend. Helpen om de interactiepatronen binnen een systeem opnieuw in evenwicht te brengen en zorgen voor persoonlijke groei staan centraal. De sessies worden afgestemd op de individuele hulpvraag.

Lid van: Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS), Psychologencommissie, Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), Divisie Psychodiagnostiek VVKP.

Doelgroep:  Relatietherapie,  Gezinstherapie,  Individuele therapie (volwassenen, ouderen)

Aanwezig op maandagavond en woensdagavond. 
 

- TIJDELIJKE CLIENTSTOP -
Momenteel is mijn agenda volzet zodat ik tijdelijk geen nieuwe begeleidingen kan opstarten. 

Sara Ameloot (°1996)

Klinisch psycholoog (KU Leuven, 2021) en ACT-therapeut (ACT Academie, 2022)

Erkenningsnummer: 962131018

‘Be kind to your mind, wees mild voor jezelf’. Ik geloof dat elke mens zijn uiterste best doet in het leven. Dit ziet er voor iedereen anders uit en elke mens ervaart het ook anders. Voor mij is therapie samen nadenken over jezelf en hoe jij je best doet. Het (h)erkennen van de eigen kracht en leren om met liefde voor jezelf te zorgen staan voor mij centraal. Met een geduldige aanpak gaan we samen op zoek naar hoe jij kunt groeien volgens je waarden en doelen. Ik heb een bijzondere interesse in ADHD bij (jong)volwassenen en bied hiervoor specifieke begeleiding aan.

Doelgroep: Ik bied individuele therapie aan jongvolwassenen en volwassenen rond onder andere burn-out, depressie, perfectionisme, ADHD, angst, grenzen stellen, zelfzorg, zelfbeeld, relatieproblemen en communicatie.

Aanwezig op  maandag (9u-17.30u), dinsdag (9u-17.30u), woensdag (9u-17.30u), vrijdag (9u-17.30u) en donderdagavond.

Michelle Vankrunkelsven (°1992)

School- en klinisch psycholoog (KU Leuven; 2015, 2018) en gezins- en relatietherapeut i.o. (Rapunzel vzw Diest, 2022 -…)

Erkenningsnummer: 922122999

Post-academische opleiding in de psycho-oncologie (Cedric Hèle Instituut & KULeuven, 2018)

Gevoelens kunnen soms overspoelend of moeilijk te begrijpen zijn. 
Zorgen kunnen het maken van keuzes in de weg staan.
Voor wie in de knoop geraakt. 
Voor zij die verbinding met elkaar dreigen te verliezen. 
Samen denken we over hoe je in relatie staat tot jezelf en tot anderen, over hoe je als koppel kan begrijpen waar terugkerende spanningen en conflicten over gaan.
We verkennen twijfels, kwetsbaarheden, verlangens, en zoeken in alle vertrouwen naar manieren om in de gewenste richting te bewegen.

Doelgroep: koppels en gezinnen

Aanwezig op donderdag 9u-17u30.
 
- TIJDELIJKE CLIENTSTOP - 
Momenteel is mijn agenda volzet zodat ik tijdelijk geen nieuwe begeleidingen kan opstarten. 

Tinne Clissen (°1978)

Bachelor in de orthopedagogie (Plantijn Hogeschool Antwerpen, 2000) en integratief psychotherapeut (Educatieve Academie Berchem, 2012)

Gezinscounseling (Kern, Sint-Niklaas, 2005)
ACT- therapeut (Allegre, Hasselt, 2016)
Supervisor (Educatieve Academie, Berchem, 2020)

Heb je het gevoel dat je vastloopt in het leven? Het gevoel dat je in rondjes draait, niet vooruit lijkt te komen of aan je plafond te zitten? Ben je ontevreden over je job en/of je relatie(s)? Heb je het gevoel dat je uit balans bent geraakt? Heb je een verlieservaring of zitten er nog dingen in je rugzak uit een ver verleden? Mogelijks ben je wel net op zoek naar meer verbinding met jezelf en/of de anderen? Wees welkom..
Tijdens de therapie wordt ingezoomd op jou als mens. We zoeken samen naar wat voor jou helpend is. Als mens zijn we allemaal verschillend. Elk van ons heeft recht om op zijn/haar eigen manier van in de wereld te staan. Ik benader mijn cliënten met veel respect en vind het belangrijk dat je ervaart dat je welkom bent en dat er naar jou wordt geluisterd op een warme en niet-oordelende manier. Een veilige haven waar je jezelf kan zijn. 
Samen met jou ga ik graag op weg om te luisteren naar wat er verteld moet worden, om na te denken wat er zou kunnen helpen of kan veranderen. Samen gaan we aan de slag met die gevoelens en gedachten maar ook met die dingen die je al probeerde of misschien nog niet durfde. Met alle respect voor jouw tempo en jouw nood zoeken we samen naar andere manieren en oplossingen om weer verder te kunnen.
Op die manier hoop ik dat je weer meer levenslust ervaart, er meer gelachen kan worden en je (terug) meer plezier ervaart in het leven.

Mocht je worstelen met opvoedingsvragen rond je kinderen (-12 jaar) dan kan je hiermee ook bij mij terecht. Ruim 20 jaar begeleid ik in een andere functie gezinnen met opvoedingsvragen waardoor ik je ook daarmee verder op weg kan helpen.
 
Doelgroep: individuele therapie (vanaf 16 jaar), gezinnen met opvoedingsvragen, supervisanten.

.

Aanwezig op vrijdag van 9u tot 17.30u. 

Katrien Lambaerts (°1983)

Psychosociaal begeleidster, ACT-therapeut (Allegre, 2023) en integratief therapeut i.o. (Educatieve Academie, Berchem, 2023 -…)

Bachelor maatschappelijk werk (HIK Geel, 2005)

Kom je op een punt dat je jezelf lijkt verloren te zijn? 

Zit je vast met vragen zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Waar wil ik naar toe?’, ‘Welk pad wil ik bewandelen in mijn leven?' 

We zijn soms zo van onszelf vervreemd dat we niet meer begrijpen wat ons lichaam ons allemaal vertelt. 

Reeds 17 jaar heb ik als maatschappelijk werker heel wat ervaring mogen opdoen in het werkveld. Naast deze boeiende job blijf ik heel erg op zoek naar meer diepgang en ben ik erg geïnteresseerd in de psychologische impact van ons verleden en gebeurtenissen op onze persoon. Hoe geeft dit ons vorm? Wat geven we zelf mee aan onze kinderen? Hoe bepaalt dit onze gedragingen?

Graag begeleid ik je in jouw proces om ruimte te creëren en terug voeling te krijgen met jezelf en je veerkracht te vergroten.

Daarnaast heb ik als mama van drie kindjes een hele weg afgelegd rond zwangerschap, bevalling en opvoeding. Indien jij hier vragen rond hebt kunnen we samen samen op zoek gaan naar welke weg jij wil bewandelen rond deze thema's en hoe je meer in contact kan komen met je lichaam om zo meer in je kracht te kunnen staan tijdens de bevalling. 

Aanwezig op maandagvoormiddag en dinsdagavond.

Vacature

Word jij onze nieuwe collega?

In De Therapiepraktijk zoeken wij naar (een) nieuwe collega('s) om ons team te versterken.

Ben jij psycholoog/pedagoog/psychotherapeut of heb je een master of bachelor in een menswetenschappelijke richting? En/of heb je een bijkomende therapieopleiding gedaan (of ben je dit van plan)?

Wij zijn nog op zoek naar gedreven, open-minded collega's (vol- of deeltijds).

Neem gerust contact op! 

helenewinandy@hotmail.com of 0473/766746

 

 

 

Graag een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen?

Contacteer ons

De Therapiepraktijk

Eikenlaan 4
2200 Herentals 

Contactgegevens